Blogolj!

Majális földön, vízen, levegőben

Ez a hétvége természetesen a majálisokról fog szólni, de mivel május első napja egyben az első vasárnap is, így az édesanyákat is most ünnepeljük. Tehát lesz alkalom bőven ünneplésre programozásra, amit a szervezők ki is használnak.

A majális nem csak egy napig tart, hanem egész hétvégén, így Budapesten, a Városligetben is már április 30-tól lehet programokra számítani. A Vajdahunyad Vár előtt rengeteg gyerekrendezvény, zenés, énekes előadás várja a kikapcsolódni vágyókat. De nem csak a Városligetben, hanem Budapest több pontján is számos esemény lesz: majális Kőbányán, és Káposztásmegyeren (ahol április 30-án futó- és kerékpár fesztivált tartanak) és az elmaradhatatlan, már-már hagyománynak számító Tabán majális, ahol a régi motorosok, vagyis az Edda, Beatrice, Karthago és a Török Ádám és a Mini lépnek fel.

De ha valaki nem zenés programra, hanem egy kicsit másra vágyik, annak alkalmad ad a kikapcsolódásra április 28 és 30 között a Pálinka Fesztivál a Városháza Parkban, és ha már eleget néztünk a pohár fenekére, akkor az ég felé is tekinthetünk május elsején a Légi- és Víziparádén a Dunán.

Nem csak a főváros, hanem az egész ország majálisozik, így bőven van alkalom egy kirándulás keretén belül arra, hogy akár a ceglédi Utcazene fesztiválra (április 29-30), a váci ünnepségekre, Siófokra, zánkai főzőversenyre, vagy akár az ábrahámhegyi halászlé főző és horgász találkozóra (április 30) ellátogassunk.

Ha a testünket akarjuk kényeztetni a hétvégén (és miért ne akarnánk?), akkor arra is bőven lesz lehetőség, hiszen például a balatongyöröki Palacsintafesztivál (április 30.), a zalaegerszegi Pálinka és mangalica majális (április 29- május 1), a villányi BorZsongás Fesztivál (április 29-május 1), illetve az agárdi Velencei- tavi Hal-, Vad, Bor- és Pálinkafesztivál  (április 29-május 1) alkalmat ad arra, hogy mindent ami szem-szájnak ingere, megtaláljuk és megkóstoljuk.

A megtömött bendőket pedig többek között a székesfehérvári Sportmajálison, vagy a zamárdi Balatonkör Kerékpáros Túrán (április 30-május 1) lehet ledolgozni. A hasunk után viszont jöhet a szemek kényeztetése, így nem szabad kihagyni Esztergomban az Akkor és Most Jármű Expot április 30 és május 1 között (aminek kretén belül számos koncert, gyerekprogram, motorcsónakverseny és hőlégballonos repülés várja a vendégeket), és a látványosnak ígérkező Lampionos hajós felvonulást és majálist sem.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/26911/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?