Blogolj!

Újabb hétvége, amikor nem fogunk otthon ülni

A rendezvényszervezők ezen a hétvégén sem hagynak minket cserben. Egy biztos, nem fogunk unatkozni; elsősorban a kultúráé és a természeté a közelgő pár nap.

Ha már kultúra, akkor könyvfesztivál. Egészen pontosan a Millenárisban, ahol mától vasárnapig várják a könyvmolyokat, és érdeklődőket. Nem csak lapozgatni lehet majd, hiszen írók is jelen lesznek a fesztiválon, ahol dedikálásokat, beszélgetéseket és előadásokat is tartanak a rendezvény keretén belül.

Aki viszont nem olvasgatni, hanem nézegetni szeret, annak a Fotóutca Fesztivál lesz a neki való program a Budapesti Tavaszi Fesztivál szervezésében április 22 és 24 között, ugyanis ingyenes fotókiállítások várják a közönséget a Capa Központban, a Nagymező utcában és a Mai Manó Házban. A még színesebb program kedvéért pedig, fényfestéssel, performanszokkal, és dokumentumfilmek vetítésével is készülnek a szervezők.

A fényfestés az Állatkertben is visszaköszön, ugyanis egészen május 22-ig várják a vendégeket a Sárkányok Éjszakáin, ahol kínai lampionművészek egyedülálló alkotásai, színpompás, 20 méteres sárkány és több száz csodás fénylény vár megtekintésre, emellett pedig kínai pandák, pompás pingvinek, vidám éjszakai pillangók, cukrászda, kávéház és vendéglő kényezteti a közönséget.

Maradjunk az Állatkertnél, hiszen a Föld napja alkalmából nem maradhatnak ki állatkerti programok: április 20-24 között a Föld Fesztivál zajlik, ahol kicsiknek és nagyoknak egyaránt szakértők mutatják meg, mesélik el, hogy mit érdemes tudni élővilágunkról.

De nem csak az Állatkert, hanem számos más helyszín is a természetnek szenteli ezt a napot, vagyis április 22-én Föld napi természetvédelmi sétát szerveznek a Sas-hegyen, illetve Ültess fát a Földnek! rendezvény keretén belül Budaörsön is környezetünk megóvásáé a főszerep.

Ugorjunk egy kicsit távolabb a fővárostól, hiszen nem csak Budapesten várják izgalmak az embert, hanem például Győrben is, ahol április 20-24 között Széchenyi Egyetemi Napokat tartanak, ami egyet jelent a laza kikapcsolódással, bulikkal, koncertekkel. De lesznek még vetélkedők és sportesemények is a négy nap alatt, minden, ami belefér a könnyed szórakozásba.

Szolnok a komolyabb, de mégis játékos eseménynek, a Globe Fesztiválnak ad otthont április 22-24 között, ami az „eltelt évek alatt a hazai drámapedagógiai oktatás presztízsrendezvényeként megalapozta  Szolnok városának hírnevét a színjátszók körében, így az ország legrangosabb diákszínjátszó eseménye lett”, és bár színház az egész világ, a rendezvényen szabadidős programokkal is várják a vendégeket.

Az egyik legizgalmasabbnak ígérkező eseményt április 23-24 között rendezik meg Komáromban, a Monostori Erődnél, ahol az 1848/49-es csaták rekonstrukcióját tartják meg korhű jelmezekben. A hadijáték mellett az ehhez kapcsolódó kiállítás és puskamustra várja a történelem iránt érdeklődőket.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/26723/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?