Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

A hétvégén enni és táncolni fogunk

Ezen a héten is bővelkedik az ország jobbnál jobb programokban, és ahogy múlt hétre, úgy erre a hétvégére is jut bőven tavaszi fesztiválokból, bor- és gasztroprogramokból.

Ha már fesztivál, akkor nem maradhat ki a minden évben megrendezésre kerülő Budapesti Tavaszi Fesztivál, amit most április 8. és 24. közé időzítettek. Ez a rendezvénysorozat számos programmal várja az érdeklődőket a világ-, komoly- és könnyűzenei koncertektől kezdve a kiállításokon át egészen a táncos eseményekig. A fesztiválnyitó keretén belül, akinek van kedve, végigsétálhat az Andrássy úton rengeteg táncossal (és a táncos kedvűek csatlakozhatnak is hozzájuk), majd a Hősök terén egy összművészeti produkció köszönti a tavaszt.

Persze ha valaki nem a Hősök terén tobzódik, hanem egy kis nyugalomra vágyik a város szívében, annak sem kell messzire menni, ugyanis somlói kóstolót tartanak április 8-án a Gellért szállóban. Félreértés ne essék, az Egymás hegyén – Somló a Gellértben nevű rendezvényen nem a jóféle somlói galuska lesz terítéken, hanem somlói borászok hozzák el 80 féle borukat, amit délután egytől személyesen mutatnak be az ínyenceknek.

Április 12. az űrhajózás világnapja, így ezen a hétvégén igazán érdekes programmal várja a Klebelsberg Kultúrkúria a tudomány szerelmeseit. A rendezvényen két napon át (április 8-9) hallgathatnak előadásokat, illetve személyesen végezhetnek megfigyeléseket különböző égitestekről. Tehát aki még a csillagokat is lehozná egy ilyen élményért, annak ott a helye.

Viszont aki az űrben való utazás helyett április 8-10. között inkább maradna a földön, annak kiváló programot nyújt a Vasúttörténeti Park Oldtimer Show-ja. De nem csak gyönyörű és stílusos vasak, hanem egyéb programok is lesznek, mint például gazdag gyerekprogramok: arcfestés, íjászat, kézműves foglalkozások, hagyományőrző interaktív kiállítás. Akik nem csak az oldtimerekért vannak oda, azoknak kedvezni fog, hogy youngtimerek, teherautók és katonai autók is ki lesznek állítva. Vagyis minden, ami négykerekű, akár öreg, akár fiatal, kicsi, nagy, megtalálható hétvégén a Vasúttörténeti Parkban.

Eltávolodva kicsit a fővárostól is akad bőven program a hétvégére, mint például a Tavaszi Etyeki Piknik április 9-10. között, ahol természetesen elmaradhatatlan tartozékként a borászok és Etyek gasztronómiai kincseit sem érdemes kihagyni, ugyanúgy, ahogy a 30. Szentendrei Tavaszi Fesztivált sem, ha egy könnyed hétvégi kirándulásra vágyunk. Az április 8-24. között megrendezett zsongásban számos kedvünkre való programot nyújt a város, mint például irodalmi, színházi és zenés műsorok, kiállítások és ismeretterjesztő események.

Kicsit messzebb haladva szintén táncba és gasztronómiai programokba futhat az ember, főleg ha hétvégén Szeged jár, ugyanis április 8-10. között rendezik meg a 26. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivált, és miközben drukkolunk a gyerkőcöknek és velük együtt ropjuk, a gyomrunknak is kedvezhetünk. Idén Magyarország gasztro-fővárosa Szeged, vagyis elmaradhatatlan, hogy igazi vérbeli látványkonyha legyen a város legszebb terén a Gerilla Gourmet szervezésében, ahol természetesen az ételek mellett sztárséfek és zene is szórakoztatja az éhes közönséget.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/26364/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?