Blogolj!

Hétvége? Ki a szabadba!

Most, hogy túlvagyunk a húsvéton és örülünk a kicsivel rövidebb munkahétnek, mi mással lehetne megkoronázni a hetet, mint szabadtéri programokkal? Nincs mese, itt a tavasz, így nézzünk körül, hogy hol élvezhetjük a hétvégét napsütésben.

Mese, móka, muzsika

Április másodikán kitombolhatjuk magunkat a Hősök terén, ugyanis ötödik alkalommal rendezik meg a Párnacsata Napot, ahol kicsik és nagyok egyaránt püfölhetik egymást mókából. Ami garantált: itt nem vérre menő harc lesz, hanem tolltobzódás, amíg a csövön (párnán) kifér. Pár méterrel arrébb, a Vajdahunyadvárban, a Mezőgazdasági Múzeum területén igazi családi program várja az érdeklődőket, ugyanis interaktív Varázskastély rejtőzik a falak között, amit egészen május elsejéig lehet látogatni. Itt nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is kivehetik a részüket a játékból; ügyesség és bátorság is kell a mesebeli kalandhoz.

A hétvégén a táncé a főszerep a Papp László Sportarénában, ugyanis az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár helyet ad azoknak, akik a parkett ördögei, vagy egyszerűen csak a népzene szerelmesei. A házigazda a Csík zenekarból ismert Csík János lesz, és a számos program mellett a vasárnapi esti gálán Lajkó Félix lemezbemutató koncertéjt is megnézhetik az érdeklődők. Szintén vásárt tartanak egy hónapon keresztül a Vörösmarty téren, tehát aki még nem tette meg, ellátogathat a Budapesti Tavaszi Vásárra egészen április 24-ig. Ha már a belvárosban járunk, és nem csak kikapcsolódni, hanem segíteni is szeretnénk, akkor szombaton, az Erzsébet téri Akváriumban a Véradók Fesztiválján is részt vehetünk. Az esemény nem csak Budapesten, hanem az ország több pontján is meg lesz tartva, többek között: Debrecenben, Pécsen és Szegeden, a Regionális Vérellátó Központokban. Ha a nagy pörgésben megéhezik valaki, akkor a hétvége záróakkordjaként nyugodtan megkóstolhatja a távol-keleti ételeket az Indiai Íz- és Egészségfesztiválon vasárnap, a Lélek palotájában.

Bálok, borok, bulik

Budapesten kívül is van élet, de még milyen! Ha fesztiválra vágyik valaki, akkor Debrecentől Siófokon és Vácon át egészen Győrig megtalálhatja a kedvére valót, ugyanis az ország nem csak a természetben, de a városaiban is tavaszba öltözött. Tehát ezerrel dübörögnek a tavaszi fesztiválok a hétvégén, és ha már pihenés és jó idő, akkor illik ezt egy pohár borral megpecsételni. Ehhez pedig számos program szolgáltat helyszín és nedűt, mivel április 1. és 3. között az Akali Bor Napja Mandulavirágzáskor nevezetű program várja az érdeklődőket Balatonakalin, de lesz borverseny is Felsőgallán, szombaton és a Hú!SVÉT + 7 Palkonyán, ahol nem csak bor, hanem „kulináris séta és tavaszi gasztro-piknik” is várja a torkos vendégeket a Villányi borvidéken. És ha már torkosság, akkor nem mehetünk el a Fehérvári Halünnep mellett sem, amit idén negyedik alkalommal szerveznek meg április másodikán, a Palotavárosi tavaknál, ahol nem csak étellel, hanem zenével is készülnek a szervezők.

Ha nem a gyomrunkat akarjuk tömni, mert más húsvétkor is túl sok volt a sonka, akkor lemozoghatjuk a sok finomságot akár a kaposmérői svábbálban szombaton, vagy egy kis móka keretében az Áprilisi Bolondság Jelmezbálban, Dunaharasztiban.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/26198/pics/lead_800x600.jpg
programajánló,szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?