Blogolj!

Mi már tudjuk, mit csinálsz a hosszú hétvégén

Végre újra megérkezett egy elnyújtott hétvége, amikor a szokásos teendők és a rövid lazítás mellett egy újabb családi program is belefér az időbe. A lista hosszú és izgalmas, most is bőven van miből válogatni.

Időutazás receptre

Szeretnéd kicsit magad mögött hagyni a felnőttek túltervezett, határidőkkel tűzdelt világát és szeretnéd kicsit újra gyereknek, szabadnak érezni magad? Látogass el egy eltűnt – de annál békésebb – világba, a szentendrei Skanzenba október 23-a és 25-e között, ahol az egész hétvége a gyerekekről szól majd. A természetvédelmi terület az ország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye, ahol a különböző hazai tájegységek jellegzetességei mind megtalálhatóak egy helyen. Kipróbálhatjátok a gólyalábazást, a tojásgurítást, a pásztorbotfaragást és a rongybabakészítést, de lesz mesemozi és szalmahordás is. Lassulj le, és repülj vissza kicsit a régi idők korába, ez a hétvége tényleg erről szól majd.

Mese mindenkinek

Ha maximálisan szeretnéd kiélvezni a képzeletbeli gyerekszobát és annak minden csodáját, akkor ne hagyd ki Joe Wright Pán című filmjét, amiben egy árva fiú megszökik a lelencházból és elindul rögös útján, hogy a világ egyik legszerethetőbb hőse váljon belőle. Elképesztő látvány, elképesztő zenei betétek, és elképesztő történet – kicsit máshogy. Kötelező minden megfáradt felnőttnek és világot megváltani akaró gyereknek.

Erősítsd meg magad - természetesen

A szezon díjnyertes immunerősítője a csipkebogyó, a gazdag vitaminforrás ráadásul nagyon sokféleképpen felhasználható, hiszen bor, szörp, likőr és gyógytea is készíthető belőle, de lekvárnak is tökéletes. Ha szeretnéd ellesni a legjobb befőzési (elkészítési) praktikákat, akkor október 24-én látogassatok el a családdal Szarvaskőre az Állomáskerti Szabadidőparkba, ahol minden a zseniális termés körül forog majd. Az ételkülönlegességek mellett egy finom forró teával a kezedben előadásokat hallgathatsz a csipkebogyó jótékony hatásairól, utána pedig akár kirándulhattok is a tapasztalt túravezetőkkel.

A legtökösebb hétvége

És ha ősz, ne feledkezz meg az október igazi slágertermékéről, a sütőtökről sem. A C-vitaminban gazdag finomságnak egy egész hétvégét szentel majd Szilvásvárad, ahol elsajátíthatod a profi tökfaragók látványos technikáit, miközben a gyerekek interaktív bábelőadást nézhetnek. A kétnapos programsorozat leglátványosabb része a vasárnap 18:15-kor kezdődő töklámpás felvonulás lesz, amit tűzzsonglőrök tesznek még izgalmasabbá. 

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/21853/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?