Blogolj!

Lesz valami jó program a hétvégén? Igen!


Ezen a hétvégén inkább a hasatokra gondoltunk, és elhoztuk a legizgalmasabb gasztro-kalandokat. Persze a kultúra rajongókról sem feledkeztünk meg, nekik remek színházi programokkal kedveskedünk. Továbbra is három szabály van: élni, megélni, élvezni!

Nagyon Zamat (Zamat fesztivál, szeptember 18-20-ig, Debrecen)

Ha a hétvégén Debrecenben jársz, feltétlenül látogass el az Északi Rendezvénytérre, péntektől vasárnapig ugyanis a különleges ízeké a főszerep. A gasztronómiai fesztivál keretében tesztelheted a város legjobb éttermeinek ételkülönlegességeit, amit az ország pálinkakülönlegességeivel kísérhetsz le. Az egész napos evés-ivást kulturális programok, kézműves foglalkozások és koncertek teszik még színesebbé, fellép majd többek között Radics Gigi, az EDDA vagy Farkasházy Réka.

A  legédesebb (Édes Napok Budapest, szeptember 18-20-ig, Budapest, Savoyai terasz)

Imádod az édességet, de súlyproblémákkal küzdesz, vagy a cukorbetegséged miatt kell lemondanod a nassolásról? Akkor Budapest legédesebb hétvégéje neked is a „legális” csipegetésről szól majd, ahol a finomságok mellé még elméleti előadást is meghallgathatsz az egészséges táplálkozásról. A rendezvény tematikus napokban járja körül az egyes édességeket, így a péntek a tradicionális magyar édességeké, a szombat a jeles napok desszertjeié, vasárnap pedig a család kedvenc nassolnivalói kerülnek terítékre, amit a gasztroszínpad fellépői  készítenek el neked. A rendezők ígérete szerint minden belépőjegy mellé ajándék jár, amit további meglepetések követnek.

Ha ősz, akkor szüret! (Egri Szüreti Mulatság és Borünnep, szeptember 19. Eger)

A hétvége egyik leghangulatosabb programja mindenképpen az Egri Szüreti Mulatság lesz, ahol a felvonuló borlovagok borral, musttal és friss pogácsával kínálják a nézelődőket, a Szépasszony-völgyben pedig végigkóstolhatod a helyi pincék finom nedűit.

A  „látni kell” kategória

Ha szereted a posztapokaliptikus filmeket, és szívesen megnéznél egy izgalmas könyvadaptációt, ráadásul nyitott vagy a gigantikus csattanókra is, akkor mindenképpen nézd meg a mozikban frissen debütáló Az útvesztő második részét, a Tűzpróbát. Előtte persze feltétlenül nézd meg az első részt, így sokkal izgalmasabb és érthetőbb lesz az izgalmas kaland, ami után úgy érzed majd, hogy a világ, amiben élsz, a lehető legjobb hely.

Éjszaka a színházban (Színházak Éjszakája 2015, szeptember 19., Budapest)

Gondoltál már arra, hogy a színházban nem csak nézőként, de esetleg színészként, rendezőként vagy kellékesként te magad is része legyél egy darabnak? Vagy egyszerűen az elegáns környezetben érzed magad legjobban? Ha imádod a színházak világát, szeptember 19-én megismerheted a bársony függönyös világ másik arcát is. Ezen az estén korábban kezdődnek majd az előadások, ráadásul tovább is tartanak, de láthatsz majd eddig nem játszott előadásokat és különleges performanszokat, miközbenbeszélgetéseken és koncerteken vehetsz részt. (A linken megnézheted, melyik színházban milyen darabokat játszanak majd).

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/20978/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?