Blogolj!

Az önmegvalósításhoz sosincs késő!

Egy amerikai nő legnagyobb álma az volt, hogy tervező legyen, de a két világégés között a szellemi szabadság - különösen a nők számára - nem volt különösebb opció. De kitartóan várt 70 évet, és végül megvalósította magát.

Az egyetemen elképedve néztem, amikor a csoporttársaim közölték velem, hogy a mellettünk elhaladó idős néni nem egy őskövület professzor, még csak nem is egy hosszú évek óta ott dolgozó „irodista”, hanem egy diák, aki a nyugdíj után úgy gondolta, visszaül az iskolapadba, hogy valóra válthassa álmát, ami fiatalon nem adatott meg számára: hogy tanuljon. Büszke voltam, hogy néhány év múlva együtt szerepelhettünk az egyetemi évkönyvben. Soha nem beszéltem vele egy sort sem, nem tudom, mi van vele azóta, él-e még egyáltalán. Csak azt tudom, hogy elképedve bámultam a bátorságán és a kitartásán.

A  91 éves Barbara Beskind története legalább ennyire megdobogtatta a szívemet. A néninek az volt kislány korában a legnagyobb vágya, hogy feltaláló legyen, de a negyvenes évek oktatáspolitikája enyhén szólva sem viszonyult túl pozitívan a nőkhöz, különösen nem a tervezőszakokra felvételizőkhöz. Végül foglalkozásterapeuta lett a háború alatt, festett, kitartóan dédelgette legnagyobb álmát, és esze ágában sem volt lemondani az igazi flow-élményről, a tervezésről. 89 éves volt, amikor felkereste az IDEO nevű céget, akik többek között az Apple gépekhez gyártanak egeret, hogy szeretne náluk dolgozni, és láss csodát, felvették. Onnantól fogva minden egyes csütörtököt a cégnél töltött.

Barbara életútja és döntései az élő példa rá, hogy az álmokra vigyázni kell, nem gátakat szabni nekik. Nem kinőni őket, hanem gondoskodni róluk, szeretni őket, és bízni abban, hogy a megfelelő, az ideális, a legjobb időben valami olyan nő ki belőlük, amiről mindig is álmodtunk! Tartozol magadnak ennyivel!

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/20034/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?