Blogolj!

5 dolog, amiért érdemes várni a szeptembert!


10 napos mozifesztivál, interaktív kiállítás, öko- és egészségtudatos Energia Napok! Kapásból 5 szuper program és újdonság mögé bújtatott érvet hoztunk, ami a szeptember mellett szól!

Mozizz kifulladásig!

Ha valamit, akkor a minden év szeptemberében startoló Jameson CineFestet egyetlen tisztességes mozifüggő sem hagyhatja ki! A 10 napig dübörgő filmfesztivál mellett szól, hogy a kliséktől csöpögő hollywoodi sikerfilmek mellett a kevésbé ismert művészfilmek, vagy a feltörekvő rendezők produkciói is teret kapnak. A párhuzamosan folyó vetítések mellett workshopok, kiállítások, koncertek, és természetesen néhány felbukkanó rendező várja majd a fanatikusokat (mi 3 éve például így futottunk össze személyesen Colin Trevorrow-val, aki többek között a Kockázatos túrát, vagy a Jurassic World-öt rendezte). A versenyfilmek közül talán Sean Baker modern, Los Angeles-i karácsonyi meséjét, a Tangerine-t várjuk legjobban, amit egyébként egy iPhone 5s-el forgattak! A legújabb filmek mellett újra nézheted kedvenc klasszikusaidat is: idén az olyan western gyöngyszemek élik majd reneszánszukat, mint a Volt egyszer egy Vadnyugat vagy a Vad banda.

Helyszín és időpont: Miskolc, 2015. szeptember11-20-ig.

Energia a köbön!

Ősszel talán mindennél nagyobb hangsúlyt kap az önmagunkra való odafigyelés, az egészségtudatos táplálkozás és életmód gyakorlása, hiszen ebben az időszakban még felvértezhetjük magunkat a hosszú télre. Az Energia Nap idén két fő pillérre épül: az egészségmegőrzésre, és a megújuló zöld energiákra. Az érdeklődők ingyenes szűrővizsgálatokon vehetnek részt, őstermelőkkel ismerkedhetnek meg, és biopiacon szerezhetik be az egészséges menük hozzávalóit. A szervezők a rendszeres testmozgás népszerűsítésére is nagy hangsúlyt fektetnek, így a szabadtéri színpadon olyan mozgásformákat mutatnak majd be, mint a jóga, a hastánc, vagy a pilates edzés. Az első blikkre leginkább elméletinek tűnő zöld energiák szekciókban pedig jól hasznosítható, gyakorlati tippeket kapunk a környezettudatos és költségcsökkentő háztartás kialakításához, és a helyszínen akár még háziállatot is örökbe fogadhatunk.

Helyszínek és időpontok:

Budapest: Flórián tér, 2015 szeptember 12.

Székesfehérvár: Bregyóközi Szabadidő Központ, 2015. szeptember 19.

Kecskemét: Benkó Zoltán Szabadidő Központ, 2015. szeptember 26.

Jön a legfrissebb Lana Del Rey album!

Nem mondhatnánk, hogy túlzottan rajongtunk az énekesnő legutóbbi albumáért (Ultraviolence, 2014.), a szeptember 18-án megjelenő új, Honeymoon című korongról viszont eddig két olyan szám is a nagyérdemű elé került, amiből igenis arra következtetünk, kedvenc indie rock-istennőnk még nem égett ki teljesen. A borító – ami legalább annyira Lanás lett, mint a 2012-ben robbant Born to Die-é volt – mellett a dalok listája is publikus lett és őszintén reméljük, hogy a 14 új szám között találunk majd a Ride-hoz, a Blue Jeans-hez vagy a Young and Beautifulhoz hasonlóan erős balladákat.

Megjelenés: 2015. szeptember 18.

A legtartalmasabb indián nyár

Annak ellenére, hogy hazánkban mára annyi a fesztivál, hogy ember legyen a talpán, aki képes figyelemmel követni, netán letesztelni a legmenőbbeket, nekünk évek óta a tudatosság jegyében született Evereness Fesztivál a kedvencünk. A szervezők a szeptemberi szeretetünnepre csupán ezer főt fogadnak, hogy valóban egy kézben tartható, családias közösség alakuljon ki a fesztivál alatt. A négy tematikus nap négy különböző elem (levegő, tűz, víz, föld) köré épül majd, így a programokon is ezek szellemében vehetsz majd részt. Természetesen a menü is szigorúan igazodik majd a rendezvény ökotudatos koncepciójához: kizárólag vegán, vegetáriánus és hazai alapanyagokból készült ételek és italok közül válogathatunk.

Helyszín és időpont: Balatonakarattya, 2015. szeptember 17-20-ig.

Másfél órás flow-élmény...

Imádunk mindent, ami képes egy egész családot lekötni és szórakoztatni, ráadásul még az egzotikus élővilágot is közelebb hozza a városlakókhoz, ezért azonnal felkerült a bakancslistánkra a szeptember 19-én nyíló kiállítás, ami egyben egy interaktív (no nem úgy interaktív, mint a 2014-es év legnagyobb durranásának kikiáltott pécsi Leonardo kiállítás, mert az annyira volt interaktív, mint ahogy Remrandt avantgárd) és gigantikus társasjáték is. A 700 négyzeméteren elterülő A titokzatos szavanna névre keresztelt kiállítás Afrika jellegzetes élővilágát kívánja bemutatni. A hang- és nyomfelismerő túrán túl az is kiderül, vajon képes lennél-e életben maradni és vizet találni a semmi közepén. A szervezők szerint másfél órát mindenképpen érdemes rászánni a természetközeli mókára – mi biztosan ott leszünk!

Helyszín és időpont: Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Minisztérium és Könyvtár, szeptember 19-től kedd és vasárnap délelőtt 10 és délután 5 között.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/19865/pics/lead_800x600.jpg
Energia Napok,Everness Fesztivál,Jameson Cinefest,Lana Del Rey,programajánló,szabadidő,szavanna,szeptember
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?