Blogolj!

Jön az életmentő, iható könyv!

Túl van a tesztfázison az a könyv, ami akár 4 évre megoldhatja egy ember ivóvízellátását, méghozzá a könyv lapjainak speciális szűrőjének segítségével!

szezonális depresszió ellen küzdő fényforrás és a svéd fiatalok által fejlesztett por alapú élelmiszerek után megérkezett a legújabb innováció, az iható könyv, melynek lapjai ezüst és réz nanorészecskéket tartalmaznak. Egyetlen - két szűrővel és használati utasítással ellátott - lap akár száz liter vizet képes megtisztítani a baktériumok 99 százalékától, és a szakértők szerint a tisztítás közben csupán minimális, a szervezetre még nem veszélyes mennyiségű ezüst és réz jut a vízbe.

Mindössze annyi a dolgunk, hogy a kitépett lapot belehelyezzük a szűrőtartóba, majd beleöntjük a folyóból, kutakból, patakokból, vagy egyéb forrásból származó vizet, és már jön is a tiszta, iható víz.

A teszteket a Dél-afrikai Köztársaság, Ghána és Banglades területein végezték, a tudós társaság szerint viszont az továbbra is kérdéses, hogy a baktériumokon kívül képes-e a speciális papír egyéb betegségekért felelős mikroorganizmusok eltávolítására is.

Az innovációt egyébként a pittsburgh-i Carnegie Mellon Egyetem egyik kutatója, Theresa Dankovich dolgozta ki, aki elsősorban a fejlődő országok egyik legégetőbb problémájára kívánt megoldást találni, ugyanis jelenleg a világon 663 millió ember nem jut tiszta ivóvízhez. A kutató bízik benne, hogy a jelenleg kézzel készített papírlapok gyártása minél hamarabb kezdetét veszi, hogy az innovációt a helyi lakosok is tesztelhessék.

Forrás: pAge Drinking Paper

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/19809/pics/lead_800x600.jpg
drinkable book,hősök,iható könyv,innováció,találmány,Theresa Dankovich
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?