Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

A 3 legjobb hazai élménypark, amit ki kell próbálnod!

Néhány éve még csak kaland- és vidámparkok léteztek nálunk, mára viszont sorra nyílnak a különböző tematikus élményparkok, melyeket igyekeznek úgy kialakítani, hogy lehetőleg minden generáció igényeit kielégítsék. Összegyűjtöttük a legjobb három célpontot, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni egy kis adrenalin fröccsért...

A  legújabb – Kerekerdő Élménypark, Debrecen

Az ország legújabb – és várhatóan az egyben legkedveltebb – élményparkja Debrecenben nyílt, ami alig néhány napja nyitotta meg kapuit. A Kerekerdő Élményparkot az egykori Balla-tónál, mintegy 30 négyzetméteren alakították ki az 500 milliós EU-támogatásból. A szabadidőcentrum egész évben várja vendégeit, így csak a kedvünk (és persze az időjárás) szabja meg, hogy szabadtéri és fedett programot választunk-e. A belépőért a gyerekeknek és a felnőtteknek is 1500 forintot kell fizetniük, az elsőre jutányosnak tűnő üzlet viszont picit becsapós, mert a jegy két program árát tartalmazza, minden további játékért további 500 forintot kell kifizetnünk, amit viszont jócskán kárpótolnak az olyan ingyenes programok, mint a tutajos pálya, a gazdagon felszerelt játszótér, az állat simogató vagy a minden kérdésünkre válaszoló Mindentudás fája.  Mi már előre rajongunk a felnőttek számára megálmodott 15 méteres magasságot is meghaladó kalandpályáért, aminek van egy apróságok számára kialakított verziója is, amit már 3 éves kortól is tesztelhetnek a kicsik. Az élményparkhoz pedig 4D-s élménymozi dukál, arra viszont tényleg kíváncsiak vagyunk, hogy az extrém moziélményt hogyan sikerült családbarát módon kikísérletezni és megvalósítani.

A  hazai – Élménybirtok, Bikal

Ha kiráz a hideg a nyugati mintát hajhászó, ingervadász Disneyland utánzatoktól, de olyan programot szeretnél, ami tényleg elbírja egy háromgenerációs család figyelmét, ráadásul a szórakoztatáson kívül tartalmas is, akkor az ország első tematikus élményparkjában a helyed! A bikali Élménybirtokot 7.5 hektáron alakították ki, és olyan egységekre tagolták, mint a falu, az óváros, a palota vagy a lovagi küzdőtér. A beruházást egyébként szándékosan az ország egyik leghátrányosabb kistérségben (egészen pontosan a 16. a listán), Bikalon valósították meg. A nyitva tartás picit hektikusan alakul, így érdemes alaposan átböngészni a honlapot, mielőtt bevágódnál az autóba a családdal, a belépő ára viszont ahhoz képest, hogy egyetlen napba nem is biztos, hogy belefér minden látványosság, egész baráti: egy felnőtt belépő 2000, egy diák pedig 1700 forint, de akkor jártok legjobban, ha kedvezményes családi jegyeket kértek.

A  környezettudatos – Avalon Park, Miskolctapolca

Ha Miskolc, akkor a város legromantikusabb része, az egyetemvárostól néhány percnyi sétára található Miskolctapolca ugrik be legelőször. Az utóbbi időben jelentős változásokon ment át a hely, ugyanis nemrég nyílt meg a szintén friss, extra környezettudatos Avalon nevű élménypark, ami szolgáltatásait tekintve elég komplexnek tűnik, s noha helyet kaptak kifejezetten a kicsiknek szóló programok, a komplexumot inkább úgy alakították ki, a család minden tagja megtalálja a számára leginkább szórakoztató helyszínt/programot. A maya játszópark például tényleg nagyon dizájnosra sikerült, ráadásul gyermekmegőrzővel és animátorokkal is felturbózták, nekünk viszont inkább a Sörkerthez húz a szívünk, ahol az élménycentrum ígérete szerint különleges magyar és olasz borok, valamint 6 különböző német sör közül válogathatunk. Azt azért picit sajnáljuk, hogy az extrém környezettudatos koncepció nem igazán valósult meg a menüsor szintjén, ahol inkább a fast food ételek dominálnak. Az apucik kedvenc helye viszont egészen biztosan 560 méter hosszú spéci gokart pálya lesz, ami egyébként az ország legmodernebb elektromos pályája is egyben.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/19736/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?