Blogolj!

Már most imádjuk az idei év ország tortáját!

Rajongásunk töretlen, ami az ország tortáit illeti, s noha csak augusztus 20-a után kerülnek az ország különböző cukrászdáiba, mi már most nem bírunk neki ellenállni!

Ahogy azt a jól ismert szabályok is előírják, a rangos címért induló cukrászok idén sem használhattak mesterséges ízfokozó anyagokat és a különböző rumaromákat is száműzniük kellett a munka folyamán. A 39 ínyenc műalkotás közül végül Szó Gellért salgótarjáni cukrász mesterműve, a Pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta kapta a legjobbnak járó címet. A mandulás-csokis-sárgabarackos csodából a gyermekek is nyugodtan falatozhatnak, hiszen a sárgabarackok csupán annyi ideig áztak a pálinkában, hogy annak mindössze finom zamatát volt idejük átvenni. A lista, hogy az ország mely cukrászdáiban tesztelhetitek a mennyei finomságot, augusztus 12 után kerül fel a www.cukrasznet.hu oldalra. Persze azok sem maradnak édes élmény nélkül, akik nem akarnak, vagy egészségügyi okok miatt nem fogyaszthatnak cukrot, hiszen a 2012-ben útjára induló Magyarország cukormentes tortájának győztese remek alternatíva lesz számukra. A megmérettetést egyébként Vaslóczki Orsolya nyerte Barackos buboréktortájával, ami szeletenként 11.8 gramm szénhidrátot és 278 kalóriát tartalmaz a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai szerint.

Ha nincs türelmetek kivárni, amíg cukrászdákba kerülnek a finomságok, augusztus 20-án és 21-én látogassatok el a Magyar Ízek Utcájába! Mi biztosan ott leszünk.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/19660/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?