Blogolj!

Napi Relax – így kapcsolj ki meló után

Ki mondta, hogy a dolgos hétköznapokon ne érezhetnéd magad legalább olyan jól a bőrödben, mint hétvégén? Hoztunk néhány programot, amivel munka után is remek délutánt varázsolhatsz magadnak!

Kényeztesd magad

Mi már nagyon régóta rajongunk a holisztikus szemléletű keleti dolgokért, különösen az ayurvédikus gyógymódokért. Ha szeretnél belekóstolni a speciális hagyományvilágba, kezdd egy finom és kényeztető masszázzsal. Jó szívvel ajánljuk az ayurvédikus szinkronmasszázst (ABHYANGA), amit, ahogy az a nevében is szerepel, két masszőr végez meleg olaj segítségével. Remek megoldás stressz okozta fájdalmakra, vagy keringési- és emésztési problémákra. Ha felfrissítenéd a memóriádat, mert koncentrációzavarral küzdesz, vagy szorongás és depresszió nehezíti meg a mindennapjaidat, akkor érdemes kúraszerűen beiktatni a különféle fejmasszázsokat: az egyik kedvencünk a mélyen relaxáló csorgatós kezelés.

Belső béke – azonnal

A progesszív izomlazítás még sosem hagyott minket cserben, különösen akkor hasznos, ha a napi teendők mellett nincs idő egy hosszabb jógára vagy meditációra. Lényege, hogy az egyes izomcsoportokat megfeszítjük, majd elernyesztük néhány másodpercre. A gyakorlatokat ismételve csökken az izomtónus, miközben a testünk valósággal felfrissül. Miközben hanyatt fekszel az ágyadon, szorítsd ökölbe a bal kezedet. Nem kell túl erősen, a lényeg, hogy annyi erőt fejts ki, amennyi még jól esik a testednek. Öt másodperc után lazítsd el 10 másodpercre, és kezdd újra a gyakorlatot. Fokozatosan haladj végig, és hagyd, hogy a kellemes érzés az egész testeden végighaladhasson.

Táncold magad munkába! - Flow-favorit!

Mi januárban fedeztük fel magunknak a Pesthajnal nevű kezdeményezést, ami arra próbálja felhívni a figyelmet, ha máshogy indítjuk a napot, meghozzuk azt az áldozatot, hogy jóval korábban kelünk, mint ahogy az egyébként kényelmes volna, akár órákkal kitolhatjuk az élményekben gazdag órák számát naponta. Minden hónap egy előre meghatározott szerdáján (ugyancsak meghatározott helyen) összegyűlik egy remek, előzetesen regisztrált társaság, ahol közös reggeli beszélgetés, jóga és táncolás várja, hogy tudatmódosító szerek nélkül pörgesd fel a napodat. A kezdeményezés egyébként Amerikából érkezett, célja pedig nem kevesebb, mint közösségi sportolás címszó alatt azokat is alaposan átmozgatni, akik egyébként nehezen vennék rá magukat a rendszeres testmozgásra. A következő alkalom augusztus 5-én lesz, szóval ha nem próbáltad még a kávé sokkal egészésgesebb alternatíváját, ideje regisztrálnod! Vigyél magaddal egy jó adag lelkesedést, és cserébe kétszer akkora életerőt kapsz majd a remek csapattól!

Olvasósarok

Egyre több értékes olvasnivaló jelenik meg, melyek a divatvilág egyik forradalmi alakjának, Coco Chanel életét kívánják minél részletesebben, más-más szempontok alapján bemutatni. Alig néhány hónapja jött ki az Európa Kiadó gondozásában a Chanel & Coco és a barátnők, de a legnagyobb örömünkre már itt is van a legfrissebb kötet C.W. Gortner tollából, a Mademosille Chanel elmeséli az életét című könyv, ami állítólag a legszemélyesebb az eddig megjelent darabok közül.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/19613/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?