Blogolj!

5 zseniális előadó, akik miatt nagyon várjuk a Sziget Fesztivált!

Idén sem lesz könnyű dolgunk a Sziget kedvenc fellépőjének kiválasztásakor, mi mindenesetre összeállítottunk egy 5-ös, szigorúan szubjektív listát saját befutóinkról, akik miatt mindenképpen érdemes kinézni a fesztiválra.

Florence + The Machine (augusztus 11. Nagyszínpad, 21:30-23:00-ig)

Kár volna azt gondolni, hogy az ezredforduló után már csak jól átgondolt, előregyártott zenekarokkal találkozhatunk, akiket arctalan marketingesek kotyvasztottak, és akiknek persze semmi közük nincs a zenéhez és a művészethez. Az egyik legjobb példa (nekünk pedig az abszolút kedvencünk) Florence Welsh és csapata. A művészcsaládban született lány, aki egyébként még csak 28 (!) éves, gyerekkora óta szívja magába a zenét: kliséktől mentes, egyedi hangzású dalokat szerez, zongorázik, hárfázik, dobol, és nem utolsósorban olyan hangja van, hogy augusztus 11-én beleremeg majd a Nagyszínpad, sőt egész Budapest.

Ezzel hangolódj: Cosmic Love, Breath of Life, Leave my Body

Ellie Goulding (augusztus 13. Nagyszínpad, 21:30-23:00-ig)

Nehezen szerettük meg az énekesnőt, és az indulásakor egyáltalán nem gondoltuk volna, hogy a leginkább átlagos egyetemistára emlékeztető lány 2015-re olyan befutott lesz, hogy ő énekelheti majd a 50 Shades mozik első részének epikus betétdalát (mert a nóta minden túlzás nélkül százszor értékelhetőbb, mint a film). Miután 2010-ben bezsebelte BRIT Awards kritikusok díját, bemutatkozó kislemeze pedig tripla platina lett az USA-ban, a szőkeség egy életre bebiztosította karrierjét. Vilmos herceg esküvője után augusztus 13-án nálunk is felpörgeti majd a hangulatot. Mi már alig várjuk, hogy élőben is hallhassuk a finom hangú szőkeséget.

Ezzel hangolódj: Burn, Love Me Like You Do, Goodness Gracious

Asaf Avidan (augusztus 11. Nagyszínpad, 17:45-19:00-ig)

Noha az izraeli énekes-dalszerző nem számít a fesztivál kiemelt fellépőjének, mi már türelmetlenül várjuk napjaink egyik legmenőbb folk-rock előadójának koncertjét. A Szigetre augusztus 11-én érkezik, méghozzá a januárban megjelent legfrissebb albumának friss és ropogós újdonságaival.

Ezzel hangolódj: One Day, Love It or Leave It, Different Pulses

Punnany Massif - Flow-favorit (augusztus 15. 16:00-17:15-ig)

Imádjuk a pécsi srácokat, akik bebizonyították, hogy a lassú víz igenis partot mos, és a kitartó karrierépítés mindig meghozza az eredményét. Bár nem tudjuk eldönteni, hogy az olykor szellemes, néha viszont elgondolkodtató szövegeikért vagy az átgondolt hangzásvilágért rajongunk-e jobban, mindenesetre nagyon várjuk, mit alkotnak augusztus 15-én.

Ezzel hangolódj: Szabadon, Kopódj, Hétköznapi Hősök, Mosoly

Robbie Williams (augusztus 10. Nagyszínpad, 21:30-23:00-ig)

A hűvös január óta bámuljuk a brit fenegyerek vigyorát a plakátokon, most végre élőben is hallhatjuk és láthatjuk őt (persze nagyon bízunk benne, hogy minden tisztességesen szól majd, hiszen láttunk már hatalmas ikonokat hamisan elvérezni a színpadon, így bízunk benne, hogy Robbie jó kondiban érkezik, és nem csak elképesztő vagányságára és 20 éves zenei múltjára alapoz majd). Az biztos, hogy a Sziget első napján ő alapozza majd meg az egyhetes buli-maraton hangulatát LetMeEntertainYou című turnéjával.

Ezzel hangolódj: Crazy, She's the One, Let Me Entertain You

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/19604/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?