Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Digitális detox a nyaraláson? Igen!

A léböjtkúra lassan a múlt, a gluténmentes diéta lerágott csont, mi pedig állunk karba tett kézzel és várjuk, hogy milyen extrém életmód világtrend jöhet még. Pánikra semmi ok, már nálunk is dübörög az új őrület: úgy tűnik, most a digitális detox az egyik legnagyobb üzlet!

Jót nevettünk, amikor a The Guardian beszámolt az egyik legfrissebb kutatásról, ami arra volt kíváncsi, hogyan hatott az angolok szexuális szokásaira a digitális jelenlét. És valóban, az iPadak és az okostelefonok jelentősen csökkentették a britek szexuális étvágyát. A modern kori dohányzás, vagyis az online függőség azonban nem csak a hétköznapokon kísér(t) bennünket: a kutatások azt is bebizonyították, hogy a nyaralók több mint 70 százaléka még a vakáció alatt is nyomon követi az online világ alakulását, hírekre, újdonságokra vadászik, fáradhatatlanul dokumentálja élményeit a közösségi oldalakon, vagy egyszerűen csak céltalanul bóklászik a virtuális térben. A megoldással azonnal előrukkolt az USA, és egymást követték a hotelek unplugged szolgáltatásai, ami azt jelenti, hogy a vendégek eleve vállalják, hogy az utazás erejéig megszabadulnak a szuper okos kütyüktől, cserébe olyan alternatív programokat biztosít nekik a hely, mint a jó öreg társasjáték, lovaglás és egyéb sportok, vagy regeneráló spa kezelések. Csalni nem ér, a szállodák ráadásul azzal próbálják ösztönözni a vendégeket, hogy akár 20 százalékot is elengednek a nyaralás árából. A vakációnak álcázott terápia akár hétköznapi életünkre is jótékony hatással lehet, hiszen a kutatók szerint már 21 nap elegendő egy új szokás rögzítéséhez.

 

Persze nem kell ahhoz méregdrága repjegyet váltanunk és a világ másik felére utaznunk, hogy nyaralással egybekötött digitális méregtelenítésen vegyünk részt, igaz, nálunk még nem tolonganak sem a lelkes jelentkezők, sem az életmódváltó szállások, viszont rábukkantunk egy nagyon rokonszenves helyre, ami kifejezetten kütyümentes szolgáltatásain keresztül kívánja elvarázsolni a netfüggőségről leszokni kívánó vendégeket. A Kőkapun található Vadászkastély 3 éjszakás hosszú hétvégéjén frissítő erdei túrákkal, finn- és infra szaunával, és masszázzsal igyekszik kárpótolni a vendégeket a mobilért cserébe. (Egyébként wifit keresve sem találunk, így kár volna becsempészni titokban egy dugi készüléket). Sőt akár kerékpáron is felfedezhetjük a környéket, csónakázhatunk, ráadásul a szálloda még a horgászathoz is biztosít számunkra felszerelést. Ha pedig az internettel és a digitális függőségeinkkel együtt a szállás nyújtotta luxusról is lemondanánk, klasszikus erdei rönkházakat is választhatunk magunknak a kastélyszálló helyett.

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/19575/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?