Blogolj!

Napi relax - Így kapcsolj ki munka után!

Összedugtuk a fejünket, és úgy döntöttünk, a hétvégi programajánlón túl próbálunk minél több olyan tippet hozni nektek, amivel a hétköznapokon is feltöltődhettek. Így született meg legújabb sorozatunk, ami minden hétfőn a leghatásosabb újdonságokkal igyekszik majd benneteket minél jobban ellazítani.

Megérkezett az első magyar színezőkönyv felnőtteknek

A legnagyobb kiadók is felfedezték, hogy a színezés az egyik leghatásosabb stresszoldó „terápia”. És ha tényleg olyan jó hatása van, ugyan miért ne legalizálhatnák felnőttek számára is az eredetileg gyerekeknek szánt szórakozást? Valahogy így lett pillanatok alatt élménytrend és egyben hatalmas biznisz a felnőtteknek szóló színező könyvekből, amit mi sem bizonyít jobban, hogy idén (felnőtt kategóriában) az Amazonas bestsellerlistáján az első tíz könyvből négy bizony felnőtt színező. Johanna Basford Titkos kertje után, ami közel másfél millió példányszámban kelt el világszerte, végre nálunk is megszületett az első magyar verzió. Parádi Orsolya Pandala-szigetek című 32 oldalas meditatív színezőjében minden egyes rajz egyedi és kézzel rajzolt, és egész biztosan kikapcsol majd! Noha a művész színezőjét még nem próbáltuk, lefekvés előtt mi is rendszeresen rajzolunk és festünk, ami után garantált a felfrissítő alvás. Egyébként kedvenc pszichológusunk, Kádár Annamária is elismerően ír a színezés lélektanáról: „Színezni annyi, mint új világot teremteni. Hiszek abban, hogy ha időt szentelsz arra, hogy lüktető színekkel töltsd be ezeket a lapokat, észrevétlenül az életedet is átfested általa.”

Kolibri, 2015, 1490 Ft

Mozi a szabadban

Dobd fel a tévézi szokásaidat, és cseréld a kanapédat a Golf Tanyára, hiszen a Hajógyári-sziget szívében nyílt meg az ország legújabb kertmozija, ahol minden kedden este 9 órától nézheted újra a kedvenc filmjeidet. A 2000 forintos árban egyébként benne van a popcorn, de hála a Fröccskocsmának, hűsítő finomságot szopogatva lazulhatsz a műsoron, sőt még saját piknik kosarat is kérhetsz, amit kívánságaid alapján állítanak össze neked, szigorúan egészséges falatokból.. Érkezhettek kutyával, családdal, gyerekkel, párban vagy egyedül, a lounge hangulatú hely este 8-tól hajnal 3-ig mindenkit szeretettel vár – most kedden (július 28.) például az epikus Ponyvaregényt nézhetitek meg.

Lazulj a képzeleted erejével

A ma napig sokan haszontalan humbugnak tartják a relaxációt, holott a pszichológia szerint a változatos gyakorlatok során olyan érzelmi állapotba juthatunk el, ahol a test és az elme képes megszabadulni a félelmeitől és a szorongásaitól. Számos technikával, köztük autogén tréninggel, meditációval és izomelernyesztéssel idézhetjük elő az ellazult állapotot, ami olyan az agy frontális lebenyének, mint egyfajta könnyű (ráadásul legális) drog. Minél gyakrabban relaxálsz, annál frissebbnek és kipihentebbnek érzed magad, csökken az esélye, hogy a szervezeted megadja magát a különböző megbetegedéseknek, arról nem is beszélve, hogy a munkában is sokkal jobban teljesítesz majd.

Kezdésnek próbálj ki egy egyszerű, mégis nagyon kellemes gyakorlatot: feküdj le kényelmes pozícióban, hunyd le a szemedet, és alakíts ki fejben egy lelki töltőállomásként szolgáló, biztonságot szimbolizáló helyet. Lehet létező hely, egyfajta felidézett emlékkép, ahol jártál már korábban, de lehet a belső világod teremtménye is. A lényeg, hogy érezd benne jól magad, képzeld el a színeit, formáit, minden apró részletét. Ez a hely lesz a belső nyugalmad színtere, ide járhatsz elvonulni a problémák elől. Tölts el 10-15 percet ebben a relaxált állapotban, ahol csak te vagy, minden problémád, kapcsolatod, feladatod és kihívásod nélkül.

Body art: mozgással a stressz ellen

A Body art nevű performansz megalkotója, Robert Steinbacher egy olyan komplex rendszert hozott létre, ami a jógához hasonlóan a teljes testgyakorlatokra épül, és ami energetikailag is felfrissíti a gyakorlatokat végző személyt. A foglalkozások könnyített feladatokkal indítanak, melyek idővel fokozatosan nehezednek, ráadásul a jógával ellentétben itt az egyes gyakorlatokat az illető testi adottságaihoz alakítják, miközben a mélyizmok átmozgatására fókuszálnak.

Ha olyan mozgásformára vágysz, aki kellően átmozgat, és biztosítja a lelki feltöltődést is, mindenképpen próbáld ki a body artot. Kísérletezz először saját otthonodban (ehhez mellékeltünk két felvételt), és ha összegyűjtötted a bátorságot, keress olyan sportközpontot, ahol oktatják a jóga újraértelmezett, modern változatát, hiszen a jelenlét, a közösség és persze az edző személye csak fokozhat a javuló közérzeteden.

Ha kipróbáltad valamelyik tippet, készíts róla fotót, küldd el nekünk, és írd meg a tapasztalataidat!

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/19534/pics/lead_800x600.jpeg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?