Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Ez a világ legparásabb hotele!

A Natura Vive Skylodge nevű perui, három kapszulából álló hotel megálmodói nem spóroltak a pazar kilátással. Te kipróbálnád a teljesen átlátszó, sziklákba kapaszkodó „hálószobákat”?

Aki szeretne a 2013 óta üzemelő kapszulácskák egyikében aludni, annak először is meg kell tennie egy 400 méteres laza túrát. Persze nem vízszintesen! A masszív alumíniumból és nagy ellenállású polikarbonátból készült lakosztályok 24 láb hosszúak és 8 láb szélesek, de tágas méretük ellenére csak a legszükségesebb bútorokkal rendezték be őket – a minőségen viszont egyáltalán nem spóroltak (ami egyébként az árban is jócskán megmutatkozik: egy éjszakáért 200 fontot kell fizetniük a vendégeknek).

A szálláshoz kétnyelvű útmutató, szuper reggeli és ínyenc vacsora jár, méghozzá a legjobb borokkal. A 8 fős lakosztályokban 4 ágy, 1 étkező és egy 1 fürdő várja a bevállalós túrázókat, a kényelmet pedig a jó minőségű matracok, pamut párnák és ágyneműk biztosítják. Ablakokból és csatornákból nincs hiány, így a szellőzés megoldott, de a tervezők szerencsére gondoltak a kíváncsiskodó tekintetekre is: ez utóbbit a kupolában található függönyökkel oldották meg. A via ferrata ösvénynek köszönhetően a kevés gyakorlattal rendelkező túrázók is bátran neki vághatnak a kalandnak, hiszen egy masszív acélkötél fut végig az útvonal teljes hosszán, így a hegyi kiruccanást mászókötél nélkül, fém létrákon és hidakon tehetjük meg. A speciálisan kialakított ösvénynek köszönhetően így olyan kezdők számára is hozzáférhetővé válnak a néhol teljesen függőleges szakaszok, melyeket korábban csak a rutinos hegymászók közelíthettek meg.

Forrás: Daily Mail

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/13942/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?