Blogolj!

Breaking! A LEGO 2030-tól fenntartható anyagból készíti termékeit!

Kutatóközpont 150 millió dolláros befektetésből, 100 alkalmazott és egy nagyszerű cél. A Lego-csoport bejelentése szerint 2030-ig fenntartható anyagokra cseréli a nem túl környezetbarát műanyag játékokat.

A  dán székhelyű cég felismerte, hogy termékeikkel építő gyerekek szimbolikusan a jövőt is építik, és a saját eszközeikkel kívánják kivenni részüket egy zöldebb világ építésében: a környezettudatos attitűdöt már a korai években szeretnék elültetni a gyerekek gondolkodásában, ezért lecserélik az ökotudatosnak egyáltalán nem nevezhető műanyag alkatrészeiket, amit egyébként 1963 óta egy kemény műanyagból (akrilnitril-butadién-sztirolból) készítenek. A cég évente több mint 60 ezer tonna műanyaggal terheli a környezetet, ezért nem csoda, hogy minden erejével próbál csökkenti (egyébként brutálisan nagy) ökológiai lábnyomán.

„Az a legfontosabb küldetésünk, hogy inspiráljuk és fejlesszük a jövőnk építőit. Hiszünk abban, hogy ezt úgy érjük el leghatékonyabban, ha biztosítjuk a gyerekek számára a kreatív játékhoz szükséges feltételeket. Jelenlegi beruházásunk a legjobb bizonyíték arra, hogy pozitív hatással akarunk lenni a bolygóra, amit a következő generáció örököl majd”– nyilatkozta Kjeld Kirk Kristiansen, a Lego-csoport tulajdonosa.

Azt egyelőre nem tudni, mit értenek az eddig használt műanyag fenntartható alternatíváján, de reménykedünk benne, hogy a projektre szánt 150 millió dollár és kutatói bázis 15 év alatt előrukkol valami igazán zöld megoldással.

Forrás: NBC NEWS

https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/13908/pics/lead_800x600.jpeg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?