Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Társa segíti a vak terriert

Néhány nap alatt bejárta a világot az angliai vak terrier története, akit mindenhová barátja kísér. A két elválaszthatatlan kutya évek óta kóborolt együtt, mire megtalálták őket.

Glennt, a vak Jack Russel terriert és legjobb barátját, a Staffordshire Bull Terrier Buzz-t egy alagútban találták Észak-Angliában. A két elválaszthatatlan társ jelenleg egy menhelyen él, a gondozóik pedig semmit nem tudnak a kutyák előéletéről, de úgy gondolják, jó ideje együtt kóborolhattak már, mire sikerült rájuk akadni, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a két kutya teljes letargiába esik, ha néhány percet külön kell tölteniük. Glenn teljesen vak, mindenhová Buzz barátját követi, aki azonnal jelez a másiknak, ha enni kapnak (sőt el is vezeti őt a táljához), hűségesen elkíséri a kenelbe, vagy közös fekhelyükre.

„Glenn nem a legszebb kutya a központban, de mindenki beleszeretett, aki eddig látta, mert lenyűgöző személyisége van. Az ő szeme Buzz, nélküle nem boldogulna, ha ő nincs, Glenn már nem élne” – mesélte gondozójuk a BBC-nek. A két kutyus most gazdát keres – természetesen a központ is azt szeretné, ha közösen hagyhatnák el a menyhelyet.

Azt hiszem, joggal lehetünk irigyek a két kutya barátságára ma, a XXI. században, amikor az emberek gond nélkül sétálnak el bajba jutott társaik mellett. A segítség, az empátia úgy tűnik nem ösztön, hanem döntés kérdése.

Címkék: hősök
https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/13774/pics/lead_800x600.jpg
hősök
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?