Blogolj!

Cipő, amiből virág nő? Igen!

A divatvilág jelentős változásokon megy keresztül, melynek egyik legfontosabb hajtómotorja az ökotudatosság előretörése. Egy holland cég, az OAT biológiailag lebomló termékekkel rukkolt elő, melyekből "életük végén" virágok nőnek.

Magas minőség, stílusos kivitelezés, biztonságos anyagok. Nagy röviden így írhatnánk le az OAT nevű cég termékeit, mely a világon elsőként állított elő biológiailag lebomló lábbeliket és táskákat, melyekből, miután kimentek a divatból, vagy teljesen elhasználódtak, a bennük elrejtett magnak köszönhetően virág vagy fa nő. A nedvességmegkötő és antibakteriális hatással rendelkező sportcipők előállításakor parafát, természetes sortokat és bioműanyagot használtak fel, melyek a földben elásva 6 hónap alatt teljesen lebomlanak.

A céget egyébként Hollandiában alapították 2009-ben, de a nagy áttörésig 2011-ig várni kellett. Először a lebomló cipőkkel kísérleteztek, melyek, miután elnyerték a rangos Green Fashion Competition díját, meghódították a világsajtót is. Az OAT arra is törekszik továbbá, hogy a termékeket fenntartható körülmények között állítsák elő az etikus kereskedelemből származó alapanyagoktól kezdve a gyárakban dolgozók megfelelő munkakörülményeinek biztosításáig.

Babáknak szóló lenből, kenderből és biopamutból készült cipőkollekciójukat OATies névre keresztelték. Miután a baba kinőtte az apró cipőcskéket, fenyőfa nő belőlük, mely Európa bármely országában képes életben maradni.

Címkék: szabadidő
https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/13482/pics/lead_800x600.jpg
szabadidő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?