Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

New York arcai, avagy a jótékony fotóblogger sikersztorija

Mielőtt Brandon Stanton a világ egyik legmenőbb fotóbloggere lett, történelmet tanult, majd a kereskedelemben dolgozott. Az egymást ért kudarcok után úgy döntött: fotós lesz. Humans of New York nevű projektje pedig az egyik legegyedibb vállalkozás a közelmúltban.

Ha a világ gúnyosan a képedbe vihog, mert bölcsész vagy, csak rázd meg magad, és inspirációért látogass el Brandon Stanton fotóblogjára. Persze nem mindenki számára a blogolás és a fotózás hozza meg a sikert, mindenesetre ez a srác bebizonyította, beindulhat a szekér, ha szenvedély hajtja. Miután Brandon elvesztette munkáját, elhatározta, hogy hétköznapi portrék formájában örökíti meg az utca emberét. Néhány elkapott kép helyett a srác viszont az arcok mögötti történetekre is kíváncsi volt, így történet-mozaikokkal színesítette portéit. A 2010-ben indult Humans of New York ma 13 millió Facebook követővel, és 600 ezer lelkes Instagram rajongóval bír, Brandon pedig több mint 5000 portrét készített el. 2013-ban a Time magazin beválogatta azok közé a 30 alatti tehetséges fiatalok közé, akik megváltoztatták a világot.

A  srác nem csupán az utca és a nagyvárosok személytelen imázsát törte meg, de népszerűségét jótékony célokra fordítva segít a rászorulókon. Legutóbb például egymillió dollárt (270 millió forintot) gyűjtött össze egy hátrányos helyzetű iskola számára, amikor a suli egy 13 éves diákjával való beszélgetéséről posztolt.

Címkék: hősök
https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/13050/pics/lead_800x600.jpg
hősök
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?