Blogolj!

Megállíthatatlan az afgán taxisofőrnő

A Washington Post nemrég egy afgán nőt mutatott be riportjában, aki országában elsőként fogta magát, és ha nehézségek árán is, de taxisofőrnek állt, hogy eltartsa magát és családját.

Naponta 10-20 dollárt (nagyjából 5000 forintnak megfelelő összeget) keres a 38 éves Sara Bahai, aki nap mint nap fenyegetéseknek, rosszalló beszólásoknak van kitéve, ráadásul a férfiak egy része nem hajlandó beülni autójába. A taxisofőrnő ennek ellenére minden egyes nap beül öreg Toyota Corollájába, hogy a fuvarozással megszerzett pénzből tartsa el 15 fős családját. Ez a független, erős női attitűd számunkra, nyugatiaknak talán nem kifejezetten kiugró példa, de országában egyedinek, és igazi példaképnek számít a nő, aki hajlandó olyan tálib területekre is bemerészkedni, ahová még a férfi sofőrök sem merik betenni a lábukat.

A  kezdet sem volt könnyű számára: 30 fős tanulócsoportjukból ő volt az egyetlen nő, folyamatosan kritizálták, ő azonban mindvégig céljára fókuszált. Szomszédja segítségével 15 nap alatt tanult meg vezetni. A nő egyébként sosem ment férjhez, elmondása szerint egy férfi sosem hagyta volna, hogy dolgozhasson: apjától örökölt földjének egy részét eladta, autót vett belőle, és azóta a fuvarozásból tartja el magát és hozzátartozóit. Míg a férfiak bojkottálják őt, a nők szívesebben utaznak vele, mint a férfi sofőrökkel. Az asszonyt nem érdekli, hogy nap mint nap kockára teszi életét, és már dolgozik is következő tervén: autókereskedést akar nyitni, hogy még több nőnek biztosítson munkát.

Címkék: hősök
https://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/13027/pics/lead_800x600.jpg
hősök
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?