Blogolj!

5 érv, ami a teljes kiőrlésű liszt mellett szól

Utána jártunk, miért érdemes a hagyományos finomított lisztet minél hamarabb teljes kiőrlésűre cserélni!

  1.  Miért szavaznál a finomított fehér lisztre, ha a teljes kiőrlésűben majdnem négyszer annyi vitamin, élelmi rost, fehérje és ásványianyag van? A Magyar Élelmiszerkönyv szerint ez azért van, mert utóbbi őrlésekor a magbél egészét, így a csírákat, a maghéjat és a magbélt is megőrlik, ami garancia az extra vitamin többletre.

2. A hagyományos finomított liszt inzulint termel, miközben megemeli a vérnyomásodat is. Teljes kiőrlésű lisztnél ez a görbe közel sem jár be olyan radikális utat.

3. Ha diétára fogtad magad, a kőkemény és felesleges éheztetés helyett inkább készíts magadnak házilag kenyeret, a hagyományos fehér liszt helyett szigorúan teljes kiőrlésűből, ez ugyanis remekül laktat, ráadásul sokkal kevesebb kell belőle, mint fehér társából!

4. A belőle készült termékek fogyasztásával megelőzheted a szívbetegség és a magas koleszterinszint kialakulását.

5. A bolti pékárukkal csak óvatosan: attól, hogy valami barna, még nem biztos, hogy teljes kiőrlésű is! Olvasd el alaposan a címkét, de ha teheted, készítsd el otthon te magad.

http://flow.blogstar.hu/./pages/flow/contents/blog/13886/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?